Internationalt

Som i Round Table er en stor del af Ex-Table de internationale relationer. Dannelsen af EX-TABLE klubber eller “41-clubs” har som RT bredt sig fra England og videre ud i verden over tid. Fra den første Ex-Table klub blev dannet i England i 1945 steg antallet af klubber og landsforeninger støt og roligt.

I 1975 blev “41 International” stiftet af landsforeningerne i England, Frankrig, Tyskland og Belgien. Stiftelsesmødet blev holdt i Le Touquet i Frankrig, og den første præsident blev Michael Matthews fra den engelske organisation.

I dag er godt 20 lande medlem af “41 International”, og en del klubber findes i en række lande, hvor der ikke er klubber nok til at danne en landsforening, men der tables alligevel på fuld kraft i disse lande.

Ud over de fra RT-tiden kendte Euro-meetings, er der også skabt et par succesfulde udvekslingsprogrammer.

YAP som står for “Young Ambassadors Exchange Program”. YAP er et udvekslingsprogram for Ex-Tabler børn i alderen 18-24 år. . De unge mennesker kan komme på et 2 ugers ophold i Sydafrika i slutningen af august eller på en 3 – 4 ugers langt udvekslingsophold i Indien. Indien har en Nord- og en Sydtur. Den ene tur starter i midten af juli og den anden i slutningen af juli. Kontakt IRO@ex-table.dk. Til gengæld udveksles unge sydafrikanske og indiske Ex-Tableres unge på et tilsvarende ophold i Europa.

FAMEX som står for “Family Exchange Program” er et udvekslingsprogram for Ex-Tabler familier.

Hvis du vil se mere til de internationale muligheder og den internationale organisation 41 International, kan du finde oplysningerne her